Advent na drukčiji način je večernja tematska šetnja centra grada, u tijeku koje sudionicima prenosimo zanimljive crtice i anegdote o starim adventskim običajima i načinu života u prošlosti Zagreba.

Uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba, program Vam donosimo 6. godinu za redom. Svake sezone se razvija i nadograđuje. Želimo Vam ispričati priču na drukčiji način; tako je naš program istovremeno zabavan, edukativan i u skladu sa svečanom i radosnom atmosferom Zagreba u adventsko vrijeme.

U tijeku inspirativne šetnje gradom,saznat ćete primjerice, tko je napravio prve jaslice, kako su se stari Zagrepčani gostili za Božić te kako su se grijali za jako hladnih zima, što je ustvari božićnica, što Kokošjevo ili Herodoševo i slično.

Ispričati ćemo vam i druge zanimljivosti poput toga kako su u prošlosti izrađivali klizalište u starom Zagrebu, gdje se nalazilo prvo klizalište u gradu? Gdje se bilo najbolje sanjkati u gradu, što bi Zagrepčani radili s viškom snijega, kako su se darivali…i mnoštvo drugih zanimljivih priča. Božićno drvce je danas jedno od glavnih simbola Božića, ali to nije uvijek bilo tako, doznajte dugi put koji je bor prošao da bi se našao u svakom obiteljskom domu. Zbog nekih poganskih utjecaja u kršćanstvu, kraj godine i ovaj blagdan imaju neka mistična svojstva, pa ćete doznati zašto su ovo vrijeme ljudi najčešće pokušavali gledati u budućnost.

Kako bi božićno vrijeme pamtili po lijepim trenucima provedenim zajedno s obitelji ili prijateljima, sudionicima smo omogućili da kući ponesu rukom rađen ukras kao podsjetnik na obilazak i doživljaj.

kostimirana vodicica advent na dr nacin sjaj manjaCijena programa je 85,00 kn po osobi. Djeca mlađa od 7 godina sudjeluju besplatno. Obitelji s 2 i više djece koji dođu na obilazak, jedno dijete vode besplatno (starost djeteta, do 16 god). Popusti se ne spajaju. Prijave obezne jer je broj mjesta ograničen!
Prijave i upiti na mail ili tel 091 606 7770.

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme i KUPITE ULAZNICU uplatom na račun ili putem paypala!

 

 

 

Pridružite nam se i ove, 2017. godine od
8.12.2017 – 6.1.2018.

PETKOM, SUBOTOM I NEDJELJOM od 18h!
TERMINI šetnji:
8.,9. i 10.12
15., 16. i 17.12.
22.12.2017
29.12. i 30.12.2017
5. i 6.1.2018
Obilasci na engleskom su od 16h!
Nalazimo se ispred Turističkog info centra na Trgu bana Jelačića!

Program traje oko 90 min.

Pogledajte kratku najavu u sklopu Dobro Jutro Hrvatska iz 2015 godine:

djh najava

 

 

 

 

 

 

 

Ho ho ho…Vidimo se!

 

  Projekt podržava:

omnes artes web tzgz